Dodatki do żywności

W sprzedaży posiadamy również powszechnie używane w przetwórstwie spożywczym dodatki do żywności. Te stosowane w celu zapewnienia żywności jak najdłuższej świeżości substancje mogą również wzmacniać smak potraw lub zmieniać, czy zagęszczać ich konsystencję.

 

Wśród oferowanych przez nas dodatków do żywności, m.in. substancji konserwujących, zagęszczających, żelujących i wzmacniających smak znajdziecie Państwo:

  • Askorbinian sodu E301
  • Benzoesan sodu E211
  • Cukier wanilinowy
  • Cytrynian sodu E331
  • Glutaminian sodu E621
  • Hamina-S

 

  • Izo-askorbinian sodu E316
  • Kwas askorbinowy (wit.C) E300
  • Kwasek cytrynowy E330
  • Mąkę kukurydzianą
  • Mąkę pszenną
  • Mąkę ziemniaczną
  • Proszek do pieczenia
  • Skrobia ziemniaczana
  • Sorbinian potasu E202
  • Sól peklującą
  • Sól spożywczą

 

 

dodatki

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.