Dodatki do żywności
W sprzedaży posiadamy również powszechnie używane w przetwórstwie spożywczym dodatki do żywności. Te stosowane w celu zapewnienia żywności jak najdłuższej świeżości substancje mogą również wzmacniać smak potraw lub zmieniać, czy zagęszczać ich konsystencję.
Wśród oferowanych przez nas dodatków do żywności, m.in. substancji konserwujących, zagęszczających, żelujących i wzmacniających smak znajdziecie Państwo:
- Askorbinian sodu E301
- Benzoesan sodu E211
- Cukier wanilinowy
- Cytrynian sodu E331
- Glutaminian sodu E621
- Hamina-S
- Izo-askorbinian sodu E316
- Kwas askorbinowy (wit.C) E300
- Kwasek cytrynowy E330
- Mąkę kukurydzianą
- Mąkę pszenną
- Mąkę ziemniaczną
- Proszek do pieczenia
- Skrobia ziemniaczana
- Sorbinian potasu E202
- Sól peklującą
- Sól spożywczą